Så här går det till

OM LOPPET.

Stenö Ultra Trail 54K, 33K och 11K är ett traillopp som vi körde allra första gången 2014. Det är ett främst ett lopp med mer betoning på enkelhet, social gemenskap och naturupplevelse och mindre på hastighet och prestation. Vi vill att deltagarna ska få uppleva att vara ute och springa många timmar tillsammans med andra och ta sig fram genom olika typer av terräng och kanske prova på att springa lite längre än vad de gjort tidigare. Vi vill helt enkelt förmedla glädjen med traillöpning och ultra.

START OCH MÅL. 

2019 går kl 6:00 den 20 oktober på Stenö där ni även går i mål. Vi ser helst att ni tävlar i par eller lag av valfri storlek, dvs minst 2 personer. Det går bra att springa själv med kravet att ni är nåbara och har RaceOne-appen på så vi kan följa er. Vi har i stort sett inte några funktionärer ute efter banan. Har ni ingen lagkamrat så brukar vi kunna ordna ett lag ni kan hoppa in i. Ni kommer att utrustas med en karta per lag. Ni tar själv med er vätska och energi.

Obligatorisk utrustning och säkerhet

En karta och en smartphone med RaceOne och Instagram installerat per lag. Varje deltagare ska dessutom ha pannlampa och reflexer. Av säkerhetsskäl vill vi att ni håller ihop lagen. Varje lag behöver ha ett första förband med sig.
Om banorna

BANORNA.

Är ca 54 km, ca 33 km och ca 11 km. Vi har ändrat bansträckningen på en par ställen sen första året för att få ännu mer trail. De består mestadels av blandad trail, grusväg och några km asfalt. Starten går kl 6:00 från Stenö havsbad. Eftersom solen går upp ca kl 8 kommer ni behöva pannlampor åtminstone första timmen. De första ca 6-7 km består av blandad trail där vi satt reflexer. Banan är bitvis ganska teknisk och kommer vara relativt krävande att springa i mörker.
Vi kommer sätta ut en del märkningar utefter banan, särskilt på ställen där det är lätt att missa stig- eller vägbyte, men långt ifrån överallt, så det gäller att ha koll på var ni är på kartan. Vid några kontroller längs med banan kommer vi märka ut sk photo spots. Där ska ni ta en bild, skriva ert lagnamn, ‪#‎stenöultratrail‬‬‬‬‬‬ och lägga ut på Instagram. Ni visar då att ni varit vid den kontrollen och lagen går att följa via Instagram.
Både 54K och 33K banorna består av 75% stig av varierande karaktär och vissa delar obanad terräng, ca 20% grusväg och 5% asfalt, dvs ca 2,5 km asfalt av 54K och ca 1,5 km asfalt av drygt 33K för den korta. 11K banan består till 90% av stig och övrigt är grusväg.

ENERGI.

Ni är helt självförsörjande under loppet.

TIDTAGNING.

Vi kör med manuell tidtagning för att hålla nere förberedelsearbete och kostnader. Vi kommer vara anslutna till RaceOne, mer om det längre fram.

BRYTA LOPPET.

Om ett lag bryter behöver ni rapportera in det till våra funktionärer, deras mobilnummer kommer ni få på morgonen före start.

EFTER LOPPET.

Kommer ni få något att dricka och korv med bröd i Stenö. Om någon vill ha något eget med sig att lägga på grillen så går det bra. Vi kommer ha tillgång till en bastuflotte och duschar efteråt. Tillfälle till kallbad i havet finns såklart.

ANMÄLAN.

Anmälan gör t o m den 20 oktober genom att skicka ett mail till per-erik.modig@itmedia.se med sträcka, deltagare, mobilnr och lagnamn. Betala in 200 kr per person, 150 kr om du är medlem till Söderhamns skärgårds multisportförenings plusgiro 710250-2 och märker med ditt namn. Det går även att swisha anmälningsavgiften till swishnr 1231465863.

EFTERANMÄLAN.

Går att göra mellan kl. 5:30-5:45 före start, men anmäl er helst tidigare så vi har möjlighet planera. Ni kommer även kunna betala kontant med jämna pengar före start, men vi tar helst swishbetalning. Vill du bli medlem kostar det 150 kr/ person eller 300 kr/familj. Använd formuläret på föreningens sida.
Boende finns på Stenö Camping, t ex i campingstugor www.stenohavsbad.se

Välkomna
Tävlingsledning
Mikael Malmberg och Per-Erik Modig

 

© Copyright Stenö Ultra Trail